6 FANTASTIČNIH IDEJA ZA MALA KUPATILA

1. Dodajte ogledalne zidove


Kao što malo kupatilo gore pokazuje, dodavanje ogledala preko celog zida može udvostručiti izgled i osećaj sobe. Ovo je posebno efikasno iznad ili duž jedne strane uskog kupatila. Ogledala su takođe odlična za odbijanje svetlosti, tako da možete dobiti više osvetljenja iz svojih rasvetnih tela ili prozora.

10 Small Bathroom Ideas That Work

2. Zidni toaleti
Ako u zidovima vašeg malog kupatila imate mesta za ugradnju rezervoara za toalet, možete uštedeti i podni prostor i prostor za noge pomoću zidnog toaleta. Ako ne možete da montirate toalet na zid, razmislite o tome da dodate police iznad vodokotlića ili da proširite gornji deo sa policom iznad kotlića da biste stvorili usku izbočinu.

Small Bathroom with Wall Mounted Toilet & Shelving

3. Sakrijte kadu

Kade zauzimaju dvostruko više prostora od tuša. Ako imate mogućnost da sakrijete ili zamenite kadu, znatno ćete otvoriti prostor. Tuševi su odlični za odrasle i goste, posebno starije. Ako dodate ručni tuš, tuševi su takođe odlični za čišćenje kućnih ljubimaca. Međutim, ako imate decu i trebate da imate kadu za kupanje, razmislite o kadi nižeg profila. Niža visina olakšava ulazak i izlazak, a i vaše kupatilo će se osećati otvorenijim.

Мало купатило са кадом у односу на туш пре и после

 

4. Staklene kade i tuš paneli bez okvira

Budimo iskreni, niko ne voli zavese za tuširanje. One se lepe za vas kada se tuširate i boli ih za čišćenje. Zavese za tuširanje takođe vizuelno zatvaraju jednu trećinu vaše sobe. Da biste to sprečili, zamenite zavesu za tuširanje staklenom pločom bez okvira. Ovo će značajno otvoriti vaše kupatilo i omogućiti više svetla u vašem tušu ili kadi.

Staklene ploče se lako postavljaju, održavaju i savršene su za mala kupatila. Mogu biti fiksirani na mestu ili zglobni. Staklene ploče sa šarkama možete preklopiti prema unutra kada se tuš takođe ne koristi. Izbegavajte klizne staklene ploče, koje zahtevaju gornje i donje gusenice i teže se čiste.
 

 

Bathroom Shower Curtain vs Frameless Glass Tub Panel Before & After

 

5. Kontinuirani podovi i tuševi bez ivičnjaka


Evo jedne od naših omiljenih ideja za dizajn malih kupatila - tuševi bez nagiba. Uklanjanjem ivičnjaka oko tuša, podnice se mogu nastaviti pravo u tuš. Ovo odlično funkcioniše sa podovima od betona, kamenih ploča i pločica. Možete čak ugraditi i skriveni ili beskonačni odvod za zaista besprekoran izgled. Plus tuševe bez rublja je lakše očistiti.

Curbless Bathroom Shower with Glass Panel

 

 

6. Mali umivaonici

Kao i kod zidnih toaleta, zidni umivaonici su odličan način da uštedite podni prostor i da vaše malo kupatilo izgleda otvorenije. Ako je odlaganje ključno, pokušajte sa zidnom plutajućom taštom. Potražite uske dizajne umivaonika i novije umivaonike sa tankim rubom. Keramika je jednako jaka kao i kod tradicionalnog umivaonika i dobićete veći umivaonik za manje prostora.

Small Bathroom with Wall Mounted Vanity Sink & Toilet

 

Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".