RAZVEDRITE MRAČNO KUPATILO

RAŠTRKANO OSVETLjENjE 

 

Uobičajena greška, koja rezultira naglašavanjem tamnih mrlja u vašem kupatilu, je postojanje jednog jedinog izvora svetlosti u sobi. Ovo baca senke na sva mesta na koja biste trebali da bacate svetlo i, na kraju, čini da vaša soba izgleda manja.

Raspršite osvetljenje po sobi da biste ulepšali sve one uglove i podne prostore koji su skloni senkama - možete započeti distribucijom svetla po celom plafonu .

Zidna svetla oko vašeg ormarića ili  ogledala napravit će čuda u vizuelnom širenju otiska sobe, dok će osvetljenje oko ogledala imati dodatnu prednost u pomaganju vašoj jutarnjoj rutini šminkanja / brijanja.

OGLEDALA


Ogledala su zaista jednostavan način da povećate osvetljenje u vašem kupatilu.
Mali trik koji će imati veliki uticaj je imati vrlo uski okvir na vašem ogledalu, maksimalizujući efekat koji ima na sobu.

Osvetljena ogledala su otprilike onoliko koliko možete dobiti za osvetljavanje sobe. Bez obzira na to da li odaberete svetle panele ili mekše opcije osvetljenja, ovo će vam pomoći da poboljšate osvetljenje u svom kupatilu. 

PLOČICE

 


Sjajne pločice ili mozaik pločice obezbediće izuzetno svetlucavu površinu koja će pomoći da se nađe više svetla u kupatilu. Takođe su izvrsno sredstvo za unošenje boje u dekor vašeg kupatila, pružajući dva dizajnerska rešenja u jednom.

Ove pločice mogu da idu na zidove, pod ili čak oboje, ako stvarno želite da pomognete širenju svetlosti. 

MOMENAT SIJALICE

 


Pravilnim odabirom sijalice u vašem kupatilu možete promeniti svet. Pojavom štedljivih sijalica (poput LED-a koji troše do 90% manje energije od običnih sijalica), svetlina se meri u lumenima, a ne u vatima, pa pogledajte da li možete uložiti u neke sa većim lumenima da biste bacili malo više svetlo.

Razmislite i o tome koju boju tražite. Sijalice su ocenjene na Kelvinovoj skali zbog svoje boje, pa ako želite topliji sjaj, pogledajte donji kraj skale, dok će drugi kraj dati plavkasto svetlo. Imati sijalicu oko sredine pomoći će vam da ulepšate sobu, pa pogledajte gde odgovaraju vaše postojeće sijalice. LED sijalice su dostupne u raznim bojama, tako da možete odabrati željeni ton za svoje kupatilo.

Oblik sijalica takođe može imati efekta. Sijalice sa globusima imaju previše zaobljenu površinu, pa će više širiti svetlost, dok sijalice sa svećama daju fiksniji smer svetlosti koju izostavljaju. Razmotrite kakav efekat želite da imaju prilikom odabira oblika koji odgovara vašem prostoru. 

 

SVA BELA PO NOĆI

 


Bele površine će pomoći da se svako svetlo zaista odbije po kupatilu osvetljavajući što širi prostor. Čak i ako odabirete boju akcenta za svoju armaturu ili dekor, pokušajte da soba ostane što više bela kako biste pomogli širenju svetlosti.

Beli plafon će zaista pomoći da zadrži svu svetlost, a sjajne bele pločice će učiniti da zidovi i pod svetlucaju svetlošću. Ako odabirete naglašenu boju, izrazit kontrast između svetlih i tamnih nijansi pomoći će naglasiti sva svetla područja u sobi.

Ovo bi moglo zaista lepo da deluje kao naglašeni zid bilo u jarkoj boji pop nijanse ili tamnom zemljanom tonu. Takođe možete pokušati da postavite pločice sa uzorkom oko sliva ili iznad kupatila kako biste skrenuli pažnju na svoje uređaje.

Metalni ili sjajni dodaci sjajno će odraziti svetlost; zlatni ili srebrni akcenti na vašoj armaturi savršeno će učiniti trik.

U mnogim kupatilima zaista može nedostajati prirodnog svetla, ali postoji mnogo trikova kojima možete pokušati da efikasno ulepšate prostor. Isprobajte nekoliko ovih saveta i uskoro ćete primetiti razliku u mračnom kupatilu ili kupatilu bez prozora!

Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".